Interview | 'Ik kijk er vooral naar uit om te winnen'

Interview | 'Ik kijk er vooral naar uit om te winnen'
3 min
Vrouwen

Na bijna tien jaar trouwe dienst bij FC Twente maakte Renate Jansen afgelopen zomer de overstap naar PSV Vrouwen. Aanstaande zaterdag treedt de ervaren aanvalster voor het eerst aan tegen haar oude club. Voor haar is het een weerzien met veel oude bekenden, voor PSV Vrouwen de eerste échte test.

Hoe zijn de eerste maanden bij PSV bevallen? 
“Erg goed! Het is een hele leuke groep meiden. Gezellig en tegelijkertijd ook ambitieus en dat spreekt mij wel aan.”  

Wat is jouw rol in de selectie? 
“Ik ben iemand die iedereen er graag bij probeert te betrekken. Veel leuke dingen organiseren buiten het veld, veel praten met elkaar. Maar in het veld probeer ik toch wel het goede voorbeeld te geven, veel advies geven en anderen helpen.”  

Zit er potentie in de groep om mee te kunnen doen om de titel? 
“We hebben de eerste wedstrijd gewonnen, maar zo vroeg in het seizoen kun je daar nog niet heel veel over zeggen. Telstar bood na de 1-0 niet veel weerstand meer, dus ik denk dat morgen de eerste echte test is.”  

Hoe beleefde je die wedstrijd? Je maakte twee doelpunten en eentje was echt een beauty.
“Dat was inderdaad een erg mooie goal, die ervoor zorgde dat het ijs een beetje brak in de wedstrijd. Daarvoor waren we misschien toch een beetje zoekende, maar na de 1-0 speelden we erg mooi en aanvallend voetbal en gaven we weinig kansen weg.”  

In hoeverre waren Telstar en de wedstrijden in de voorbereiding een goede graadmeter? 
“We hebben natuurlijk erg goede wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, maar ook mindere. Toch kun je daar nog weinig over zeggen vind ik. Wedstrijden in de voorbereiding voelen toch anders aan dan wedstrijden die je in de competitie speelt. Ik denk dat we morgen gaan zien hoe we er echt voorstaan.”  

Wat verwacht je van de eerste topper dit seizoen, tegen jouw oude club? 
“Dat gaat een lastige wedstrijden worden, maar we hebben er alle vertrouwen in. Wat ik al zei, nu gaan we zien hoe we er echt voorstaan.”  

Een weerzien met veel oud teamgenoten, heb je ze gemist? 
“Er zijn deze zomer heel veel speelsters weggegaan bij FC Twente, maar het is natuurlijk altijd leuk om terug te komen op de plek waar je zo lang hebt gespeeld. En er zijn ook nog altijd veel speelsters die ik nog wel ken, dus dat is ook leuk. Ik heb daarom wel zin om weer naar Enschede te gaan, maar dan wel om te winnen.”