PSV Vrouwen neemt het aanstaande zondag op tegen AZ. De koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie kan in deze wedstrijd een bijzonder record vestigen, door voor de zevende keer op rij de nul te houden. Keepster Nicky Evrard focust echter vooral op het binnenhalen van de drie punten.
Hoe is de start van het nieuwe seizoen voor jou?
“Heel goed, ik ben hier goed ontvangen, dus dat is altijd leuk. Ik denk dat het ook iets Eindhovens is om iedereen altijd welkom te laten voelen. Wat ik zeg, ze hebben mij goed opgevangen.”
Hoe zitten jullie als team in de wedstrijd?
“We zijn als team goed begonnen aan het seizoen, dat helpt natuurlijk erg voor de sfeer. Maar die is denk ik bijna altijd wel goed, want het is gewoon een leuke groep meiden."
Zondag AZ thuis, wat verwacht je van ze?
“Ze zijn een erg sterk team. De zesde plaats waar ze nu op staan is misschien een vertekend beeld, want zoveel punten hebben ze nog niet verloren dit seizoen. Ze zijn gewoon goed begonnen aan de competitie. Het is aan ons de taak om van ze te winnen en onze goede lijn door te trekken."
En daarna FC Utrecht en Ajax uit. Het worden pittige weken. Kijk je er naar uit?
“Ik denk dat we vooral niet te ver vooruit moeten kijken. Eerst staat AZ op het programma, die wedstrijd is al zwaar genoeg. Het seizoen is nog erg lang en er kan nog veel gebeuren. Daarom bekijken wij het wedstrijd voor wedstrijd.”
Mochten jullie de nul houden, is het voor het eerst ooit dat een team, en dus ook een keepster, zeven wedstrijden achter elkaar de nul houdt. Maakt dat je trots?
“Ja, wel een klein beetje. Maar het is geen ‘one woman-job’. Het hele team draagt daaraan bij, vanaf de spits tot aan de verdedigers, dus het is een mooi compliment voor ons allemaal. Het record leeft nog niet zozeer in de groep, maar meer de drie punten tegen AZ. Het helpt dan natuurlijk wel als je de nul houdt, want dan is het een stuk makkelijker om te winnen.”
PSV Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen kun je zondag 17 november om 16:45 uur live volgen via ESPN 1, of voor slechts €5 op PSV Campus De Herdgang.