Interlandperiode | Tien PSV'ers vertegenwoordigen nationale ploeg

Interlandperiode | Tien PSV'ers vertegenwoordigen nationale ploeg
2 min
PSV1

In de tweede interlandperiode van het seizoen komen er weer verschillende spelers uit voor hun land. In totaal zijn het er tien, twee meer dan in september. Guus Til is de enige Oranje-international.

Bondscoach Ronald Koeman heeft Guus opgeroepen als vervanger voor de weggevallen Teun Koopmeiners. De raumdeuter neemt het met Oranje op tegen Hongarije en Duitsland in de UEFA Nations League.  

Ryan Flamingo speelt met Jong Oranje een vriendschappelijk duel tegen Mexico. Daarna staat het laatste kwalificatieduel voor het EK op het programma. Nederland speelt alleen nog voor een ongeslagen status in het kwalificatietoernooi, want de eerste plek kan de beloftenploeg niet meer ontgaan. Tygo Land speelt met Nederland O19 twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Engeland en Portugal. 

Andere internationals 
Aanwinsten Ivan Perišić en Adamo Nagalo mogen zich opmaken voor de eerste interlandwedstrijden sinds hun komst. Ivan speelt met Kroatië tegen Schotland en Polen in de UEFA Nations League. Adamo treedt met Burkina Faso twee keer aan tegen Burundi. Mochten de Burkinezen beide wedstrijden winnen, dan zijn ze zo goed als zeker van een ticket voor de Afrika Cup 2025.

Ismael Saibari kan zich met Marokko verzekeren van een plek op hetzelfde toernooi. Daarvoor het twee keer winnen van Centraal-Afrikaanse Republiek. Walter Benítez neemt het met Argentinië op tegen Venezuela en Bolivia. De regerend wereldkampioen kan een goede stap zetten richting kwalificatie voor het WK in 2026. Malik Tillman en Ricardo Pepi spelen twee oefeninterlands tegen Panama en Mexico en Johan Bakayoko speelt met de Rode Duivels tegen Italië en Frankrijk in de UEFA Nations League.