Interlandperiode | PSV'ers keren met wisselende resultaten terug van interlandperiode

PSV1

Hoewel Ismael Saibari en Adamo Nagalo zich hebben gekwalificeerd voor de Afrika Cup of Nations, heeft niet elke international goede resultaten gehaald met hun nationale team. Hieronder een overzicht van de wedstrijden van de PSV-internationals.

Waar het Burkina Faso van Adamo Nagalo al geplaatst was voor de eindronde van de Afrika Cup of Nations, zijn Ismael Saibari en Marokko dat nu ook. Door een 4-0 overwinning op de Centraal-Afrikaanse Republiek is Marokko zeker van een plek op het hoofdtoernooi. Ismael viel in de 68e minuut in.

Het Argentinië van Walter Benitez won met 6-0 van Bolivia. Daarmee deed het goede zaken in het kwalificatietoernooi voor het WK 2026, waarin het eerste staat. De Verenigde Staten, met Malik Tillman in de basis, verloor met 2-0 van zuiderburen Mexico. Malik in de 63e minuut naar de kant gehaald.

UEFA Nations League
Door een gelijkspel blijft Kroatië in het spoor van Portugal in de UEFA Nations League. Ivan Perišić speelde de hele wedstrijd tegen Polen, terwijl teamgenoot Livaković een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd werd. De wedstrijd eindigde in 3-3. Johan Bakayoko speelde niet bij de nederlaag van België tegen Frankrijk. De Fransen stonden het laatste kwartier met tien man op het veld, maar het lukte de Rode Duivels niet hier gebruik van te maken.

Oranje
Ook Nederland haalde geen resultaat. Zij verloor met 1-0 van Duitsland. Guus Til bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Ryan Flamingo schreef historie door alle wedstrijden met Jong Oranje in het WK-kwalificatietoernooi te winnen. In de laatste wedstrijd van de campagne won Nederland met 3-0 van Zweden, Ryan speelde de hele wedstrijd.

Oranje O19 stond in de rust al met 4-0 achter tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Door Tygo Land en twee anderen in de rust in te brengen, probeerde trainer Peter van der Veen het tij te keren. Dat leek te lukken, want Tygo schoot met een geplaatste bal de 4-1 op het scorebord. Nederland maakte nog wel de 4-2, maar verder dan dat kwam het niet.