Interlandperiode | PSV-speelsters weer belangrijk bij winst Oranje in kwartfinale

Vrouwen

Het PSV-viertal op het WK O20 (v) heeft de halve finale bereikt. Vannacht werd gastland Colombia, voor de ogen van 37.000 geelgekleurde supporters, via penalty’s uitgeschakeld. Veerle Buurman, Emma Frijns, Robine Lacroix en Fleur Stoit stonden alle vier in de basis.

PSV-goal
Nederland leek in het begin van de wedstrijd in een voetbalstorm te zijn beland. Met één tegengoal bleef de schade beperkt en was er nog geen reden tot paniek. De 1-1 viel op een moment waarin Nederland iets beter in de wedstrijd kwam. Het was een heuse PSV-goal. Een vrije trap van Emma werd bij de tweede paal doorgekopt door Veerle waarna Fleur de bal binnenliep. Fleur maakte in de achtste finale nog de winnende goal tegen Frankrijk.

In de tweede helft nam Nederland veel meer de controle. De 2-1 van Colombia kwam dan ook uit het niets. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Oranje O20 de 2-2 te maken waardoor een verlenging werd afgedwongen.

Penaltyreeks
In de verlenging was het vooral tegenhouden. Met hangen en wurgen wist Nederland er een penaltyserie uit te halen. Hierin was keepster en aanvoerder Femke Liefting de held. De drie strafschoppen van Colombia gingen er allemaal niet in. Twee pakte de keepster en één keek ze over. De Nederlandse penalty’s gingen er allemaal in en daardoor won Nederland de serie met 3-0.

Halve finale
Nederland treft in de halve finale de verliezend finalist van het vorige WK, Japan. Op donderdag 19 september is om 03.00 uur de aftrap van die wedstrijd. De andere halve finale gaat tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten.