Interlandperiode | PSV-getint Oranje O20 speelt gelijk in tweede groepsduel WK

Interlandperiode | PSV-getint Oranje O20 speelt gelijk in tweede groepsduel WK
2 min
Vrouwen

Oranje O20 (v) heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. En dat roept gemengde gevoelens op bij de equipe van Robine Lacroix, Veerle Buurman, Fleur Stoit en Emma Frijns. De PSV-enclave was met twee doelpunten en twee assists wederom belangrijk voor Oranje O20.

Net zoals in het eerste groepsduel tegen Costa Rica, opent Veerle Buurman in de zestiende minuut de score. De ploeg van coach Roos Kwakkenbos scoort in de eerste helft verder via Bo van Egmond (2-0) en onze eigen Robine Lacroix (3-1). Helaas komt Argentinië in de tweede helft langszij, waardoor Oranje O20 genoegen moet nemen met één punt, en nu op een totaal van vier punten uit twee wedstrijden staat.

Verschillende voetbalculturen
Had de jeugdploeg gewonnen, dan was het zeker geweest van de volgende ronde. Nu moet er minimaal één punt worden behaald in de laatste poulewedstrijd, waarin groepsleider Noord-Korea de tegenstander is. De Aziaten zijn met zes punten en vijftien goals uit twee duels een van de favorieten voor het WK.

Coach Roos Kwakkenbos spreekt van een leermoment voor haar ploeg: "Dit is een WK met verschillende voetbalculturen. Er komen dan andere aspecten bij kijken. Dat hebben deze speelsters nog nooit meegemaakt. In het eerste kwartier probeerde Argentinië nog wel te voetballen, maar daarna werd het alleen maar fysiek vechtvoetbal met directe lange ballen en veel toneelspel. Dat hoort erbij en daar moeten we volwassener mee omgaan. Daarnaast moeten we nog meer ons eigen spel blijven spelen," keek Kwakkenbos terug op de intense strijd in het Colombiaanse Cali.