Interlandperiode | Oranje O19 met hofleverancier PSV geplaatst voor EK 2024

Interlandperiode | Oranje O19 met hofleverancier PSV geplaatst voor EK 2024
2 min
Vrouwen

In Bosnië en Herzegovina werd deze week een EK-kwalificatietoernooi gehouden voor de dames van Oranje O19. Vijf speelsters van PSV (Academy) waren onderdeel van de selectie en plaatsten zich voor het eindtoernooi in Litouwen.

Daarvoor waren in totaal twee forse overwinningen nodig. Gastland Bosnië en Herzegovina werd als eerste geklopt en dat ging gepaard met dubbele cijfers. Veerle Buurman, Kealyn Thomas, Robine Lacroix en Emma Frijns stonden in dat duel in de basis. Robine en Emma waren goed voor de tweede en vierde goal van dat treffen. Na afloop van het duel stond er een 10-0 eindstand op het scorebord.

Het tweede groepsduel werd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Polen en zij gingen met 3-0 over de knie. De laatste groepswedstrijd tegen Finland werd met 2-1 gewonnen.

Grote invloed
Met vijf afgevaardigden van PSV Campus De Herdgang was de club hofleverancier van Oranje O19. Nina Nijstad en Gwyneth Hendriks waren voor het eerst opgeroepen door bondscoach Andries Jonker van de OranjeLeeuwinnen. Zij zaten in de selectie tijdens de kwalificatieduels tegen Italië (2-0 nederlaag) en Noorwegen (1-0 winstpartij). Helaas kwamen zij beide niet in actie en laat hun debuut voor de nationale ploeg nog even op zich wachten.