Interlandperiode | Fleur Stoit schiet Oranje O20 naar kwartfinale WK

Vrouwen

Oranje O20 is door naar de kwartfinale van het WK in Colombia. De beloftenploeg versloeg de leeftijdsgenoten van Frankrijk met 2-1. PSV-speelster Fleur Stoit tekende in de verlenging voor de winnende goal.

Nederland O20 begon met alle vier de meegereisde PSV'ers in de basis: Veerle Buurman, Emma Frijns, Robine Lacroix en Fleur Stoit. Frankrijk kwam een kwartier voor rust op voorsprong via Juliette Mossard. Gelukkig trok Jet van Beijeren de stand gelijk in de 59e minuut. Hoewel Frankrijk in de laatste minuut nog een bal op de paal schoot, bleef het gelijk in de reguliere speeltijd.

De verlenging werd een prooi voor Oranje. Dankzij een doelpunt van Fleur kwam Nederland op een verdiende voorsprong. Hoewel het nog spannend werd, gaf Nederland deze voorsprong niet meer weg. Daarmee beloonde het team zichzelf met een plek in de kwartfinale. "We hebben gebikkeld, gevochten en gestreden," sprak coach Roos Kwakkenbos. "We hebben ontzettend veel tijd gestoken in strijdbaarheid en onverstoorbaarheid, en dat heeft zich hier uitbetaald. Prachtig."

Kwartfinale
In de kwartfinale treft Nederland gastland Colombia, dat tot nu toe al haar wedstrijden in een uitverkocht stadion speelde. De wedstrijd wordt gespeeld op zondagavond om 23.30 uur.