Hirving Lozano goud waard voor Mexico

Hirving Lozano goud waard voor Mexico
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Deze maandag kijken we hoe het de (voormalig) PSV'ers in het interland verging.

Oranje bungelt aan zijde draadje 
Oud-PSV’er Davy Pröpper was zondagavond de grote man bij de zege van het Nederlands elftal op Bulgarije. De middenvelder die deze zomer verkaste naar Engeland maakte twee van de drie Nederlandse doelpunten bij de 3-1 zege van het team van bondscoach Dick Advocaat. Na afloop was de teneur echter zuur omdat concurrent Zweden uitliep op doelsaldo.

“Misschien moeten we straks met 3-0 winnen van Zweden. Nou dan moeten we maar met 3-0 winnen van Zweden”, zegt Pröpper er zelf over. Oranje, waarbij Marco van Ginkel nog kort inviel, moet sowieso de laatste twee duels in de groepsfase winnen om kans te maken op een play-offplaats voor het WK. Daarnaast moet het team op doelsaldo Zweden zien te achterhalen.

Wijnaldum wil niet wanhopen 
Een andere voormalig PSV-middenvelder wilde niet wanhopen na de resultaten van zondag. Georginio Wijnaldum besefte zich goed dat de kans op WK-deelname alleen maar kleiner was geworden, “maar we leven nog een klein beetje”, liet hij optekenen in De Telegraaf. “Zolang er kansen zijn, moeten we ervoor gaan. Het kan opeens anders zijn.”

Mexico naar WK dankzij Lozano
Met het Mexico van Hirving Lozano gaat het stukken beter. Het Midden-Amerikaanse land plaatste zich afgelopen weekend dankzij de PSV’er voor het WK in Rusland door met 1-0 te winnen van Panama. ‘Chucky’ maakte het enige doelpunt van de wedstrijd nadat hij twee minuten eerder als invaller het veld betrad. “Ik voel me geweldig”, jubelde hij na afloop. “Ik kreeg de kans om te scoren en nu gaan we naar het WK. Dat was vooraf het doel.”

Ramselaar scoort voor Jong Oranje 
Jong Oranje speelde afgelopen vrijdag al. Op de Vijverberg speelde de ploeg van voormalig Hoofd Jeugdopleiding van PSV, Art Langeler, met 1-1 gelijk tegen Engeland. Namens Jong Oranje scoorde PSV’er Bart Ramselaar, die evenals Steven Bergwijn en Pablo Rosario een basisplaats had. Langeler was tevreden met het spel van de PSV'ers.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/903689380170162176


Geen winst voor Arias 

Santiago Arias kwam bij Venezuela niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Venezuela. De back van PSV speelde de hele wedstrijd, maar slaagde er met zijn landgenoten niet in een zege af te dwingen tegen de nummer laatst van de WK-kwalificatiepoule van Zuid-Amerika. Colombia staat nog wel altijd tweede, maar wordt op de hielen gezeten door Uruguay (op een punt), Chili en Argentinië (op twee punten). Dinsdagavond speelt Colombia een uitwedstrijd bij koploper Brazilië.