Guardado leidt Mexico naar winst Gold Cup

Aanvoerder Andrés Guardado van Mexico heeft met zijn land de Gold Cup gewonnen. De middenvelder van PSV leidde zijn land met een prachtige openingstreffer naar een 3-1 winst op Jamaica en de eerste beker sinds 2011. Guardado werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Daarvoor ontving de middenvelder de gouden bal.

Prachtige openingstreffer
Guardado brak de wedstrijd in de 31e minuut op prachtige wijze open. De aanvoerder kreeg de bal vanaf de rechterkant van het veld hoog aangespeeld en volleerde vervolgens knap raak in het dak van de goal. Direct na rust werd de score door FC Twente-speler Jesús Corona verdubbeld. Oribe Peralta besliste de wedstrijd vervolgens na precies een uur spelen met de derde treffer van de avond. Darren Mattocks redde ruim tien minuten voor tijd de Jamaicaanse eer, maar op dat moment was al duidelijk dat Guardado na afloop van de wedstrijd als eerste de Gold Cup omhoog mocht houden.

Andrés Guardado brak de wedstrijd in de 31e minuut open | © ANP Andrés Guardado brak de wedstrijd in de 31e minuut open | © ANP

Gouden bal
Naast de winst van de Midden- en Noord-Amerikaanse beker voor landenteams ontving Guardado ook de gouden bal. De Mexicaan werd verkozen tot beste speler van het toernooi, onder meer vanwege zijn vele beslissende doelpunten. In totaal scoorde Guardado zesmaal, één doelpunt minder dan de Americaan Clint Dempsey. Guardado sluit deze week weer aan bij de selectie van hoofdcoach Phillip Cocu.

<center><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sX2vQSte3q4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></center>