Gouden Schoen uitgereikt aan Wijnaldum

Gouden Schoen uitgereikt aan Wijnaldum
2 min

Op het 34e Gala Voetballer van het Jaar heeft Georginio Wijnaldum zijn Gouden Schoen uitgereikt gekregen. De middenvelder die de afgelopen vier seizoenen bij PSV speelde, werd vorig jaar door de rapporteurs van De Telegraaf uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie en was daarom maandagavond het stralend middelpunt van het jaarlijkse gala. Een bekroning voor het seizoen waarin Wijnaldum PSV als captain naar de titel leidde.

Wijnaldum volgt Van Bommel op
Wijnaldum is de eerste PSV’er sinds Mark van Bommel in 2005 die is uitgeroepen tot beste speler van het seizoen. De middenvelder, die zichtbaar geëmotioneerd uit handen van Clarence Seedorf de Gouden Schoen ontving, volgt Daley Blind op, de verdediger die PSV over twee weken in de UEFA Champions League treft. Namens PSV was heel het team samen met hoofdcoach Phillip Cocu aanwezig om het gala en de prijsuitreiking bij te wonen. Het gala wordt georganiseerd door De Telegraaf/Telesport in samenwerking met De Vriendeloterij, KNVB Eredivisie CV en VVCS.

Georginio Wijnaldum was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zijn prijs uitgereikt kreeg van Clarence Seedorf | © Pics United Georginio Wijnaldum was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zijn prijs uitgereikt kreeg van Clarence Seedorf | © Pics United

Memphis ook in de prijzen
Naast de voormalige aanvoerder viel er nog een (ex-)PSV’er in de prijzen. Memphis, die net als Wijnaldum afgelopen zomer naar Engeland vertrok, ontving de prijs voor Topscorer en Talent van het Jaar. Memphis maakte afgelopen seizoen 22 doelpunten in dertig wedstrijden. Een prestatie die hem een prachtige transfer opleverde. Na het Voetballer van het Jaar Gala voegden Memphis en Wijnaldum zich weer bij het Nederlands elftal dat zich opmaakt voor de interlands tegen IJsland en Turkije.   

Hoofdcoach Phillip Cocu reikte de prijs aan Memphis uit | © Pics United Hoofdcoach Phillip Cocu reikte de prijs aan Memphis uit | © Pics United