Gakpo opnieuw goud waard, Sainsbury aanvoerder

Verschillende PSV’ers kwamen de afgelopen dagen in actie voor hun land. In deze interlandupdate lees je om welke spelers het gaat en hoe ze presteerden.

Gakpo blinkt uit met goal en assist
Cody Gakpo was deze interlandperiode de grote ster van Oranje O20. In de oefeninterland tegen Zwitserland (3-0 winst) nam hij de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening. Tegen de leeftijdsgenoten van Italië (3-2 zege) maakte hij één doelpunt en leverde hij een assist af.

Basisplekken Behich en Sainsbury
Na basisplaatsen tegen Zuid-Korea (1-1), stonden Aziz Behich en Trent Sainsbury ook tegen Libanon (3-0 winst) aan de aftrap. Laatstgenoemde droeg de aanvoerdersband.

45 minuten voor Guti tegen Argentinië
Mexico oefende de afgelopen dagen twee keer tegen Argentinië. In het tweede duel stond Érick Gutíerrez opnieuw aan de aftrap. Hij speelde de gehele eerste helft. Argentinië won met 2-0.

De Jong kort in actie voor Oranje

Denzel Dumfries en Steven Bergwijn stonden allebei in de basis in de knappe 2-0 zege van Oranje op Frankrijk, maar tegen Duitsland (2-2 gelijkspel) deed het tweetal niet mee. Luuk de Jong was de enige PSV’er die in actie kwam, hij deed vanaf de 66e minuut mee.

Winst voor Sadílek
Michal Sadílek deed namens Tsjechië O20 negentig minuten mee in het duel met Zwitserland O20. De wedstrijd in de Elite League eindigde in 2-1 voor de Tsjechen.