Esports | Ali Riza Aygün opnieuw de esporter van PSV

Esports | Ali Riza Aygün opnieuw de esporter van PSV
2 min
PSV1

Ali Riza Aygün neemt komend seizoen zijn oude plek als esporter van PSV weer in. Afgelopen jaar vervulde hij de rol van coach en backup binnen PSV Esports, maar vanaf heden vertegenwoordigt hij PSV weer in de KPN eDivisie. 


Ali Riza is de meest ervaren esporter van Nederland. In 2017-2018 en 2020-2021 was Ali Riza al de beste van Nederland en dit jaar gaat hij proberen om deze titel voor de derde keer binnen te halen. Verder maakt hij kans op tickets voor de eChampions League en het WK. De vier teams die de halve finale van de KPN eDivisie Finals halen, kwalificeren zich voor de eChampions League. De twee finalisten van de KPN eDivisie Finals kwalificeren zich naast de eChampions League ook voor het WK. Dus in totaal zijn er via de eDivisie vier eChampions League en twee WK tickets te winnen. Het prijzengeld van de KPN eDivisie bedraagt ook dit jaar weer €50.000,-. 

eOranje-international
De allereerste eOranje-international is een kind van de club. Coach van Ali Riza en voormalig esporter Romal Abdi zegt over hem: “Ali Riza loopt al sinds 2017 bij de club rond en is als echte Eindhovenaar het gezicht van PSV Esports. Hij is een voorbeeld voor jongeren op het digitale veld, maar ook daarbuiten. Hij is de perfecte ambassadeur voor ons. Als esporter wil hij bewijzen dat hij met zijn ervaring nog steeds bij de beste van Nederland hoort." Met Ali Riza als esporter hoopt PSV de geformuleerde doelstellingen voor dit seizoen te halen. Ali Riza was jarenlang het gezicht van PSV Esports en is populair bij de fans.

Format
De opzet van de eDivisie is dit seizoen veranderd. Er wordt geen twee-tegen-twee meer gespeeld, maar in plaats daarvan is het gewoon weer een-tegen-een. De wedstrijden zullen nu negen minuten duren. Dat is drie minuten langer dan de wedstrijden van vorig seizoen. 

Vorig seizoen vertegenwoordigde Emre Yilmaz en Manuel Bachoore van Team Gullit, PSV Esports in de KPN eDivisie en internationale competities. Mede door de wijzigingen in het format heeft PSV besloten een andere koers te varen.