Design Contest | Blauw-geblokt shirt wint PSV Design Contest

Design Contest | Blauw-geblokt shirt wint PSV Design Contest
2 min
PSV1

PSV speelt in het seizoen 2026-2027 in een blauw geblokt shirt. Het ontwerp van Dirk van Gaal kreeg de meeste stemmen van het publiek, nadat het eerder door een vakjury was gekozen uit honderden inzendingen.

Met ruim 30% van de stemmen heeft het blauw geblokt shirt van Dirk van Gaal de PSV Design Contest gewonnen. Dat betekent dat de selectie- en jeugdteams van PSV in het seizoen 2026-2027 in een shirt spelen dat door een supporter is ontworpen. 

Van Gaal noemt het onwerkelijk dat zijn ontwerp heeft gewonnen. “Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat PSV, de club waar ik al mijn hele leven supporter van ben, straks in mijn design speelt.” De grafisch vormgever van beroep heeft een hobby in het ontwerpen van alternatieve sportshirts. De Design Contest was hem dan ook op het lijf geschreven. “Ik vond het belangrijk dat het echt een shirt van en voor de supporters zou worden. Daarom heb ik gekozen voor onder andere het Philips-blauw en een blokkenpatroon van verschillende elementen, zoals de Eindhovense vibes en onderdelen uit het logo van toen en nu. Ik ben heel trots dat zowel de vakjury als de supporters voor mijn ontwerp hebben gekozen.”

Voor de supporters
De PSV Design Contest is een initiatief om supporters te betrekken in het ontwerpproces van onze tenues. Omdat het ontwerpen en fabriceren van shirts een tijdrovend proces is, en de lijn van 2025-2026 al wordt ontwikkeld, is gekozen voor het derde shirt van 2026-2027. PSV bedankt alle deelnemers voor hun inzendingen en blikt terug op een geslaagd project.