De Statistieken Van | Ryan Flamingo imponeert en geeft Europese topspits geen kans

De Statistieken Van | Ryan Flamingo imponeert en geeft Europese topspits geen kans
2 min
PSV1

Tijdens PSV – Sporting CP waren vele ogen gericht op de duels tussen Viktor Gyökeres en Ryan Flamingo. De Zweedse spits scoort in de competitie aan de lopende band, maar Ryan was de aanvaller keer op keer de baas. We nemen een duik in de statistieken van de centrale verdediger.

Met 10 doelpunten in 7 competitiewedstrijden behoort Viktor Gyökeres tot de gilde van Europese topspitsen. Het was aan Ryan om hem tegen PSV van scoren te weerhouden, en daarin slaagde de Jong Oranje-international glansrijk. De Zweed kwam slechts één keer tot schieten, maar dat schot werd eenvoudig geblokt. Ryan won 4 grond- en 3 luchtduels werkte 3 ballen weg, onderschepte 3 ballen en beging 3 overtredingen. 7 keer zette hij een tackle in, 3 daarvan waren succesvol. 

Passing 
Verder verstuurde Ryan 46 passes. 43 hiervan kwamen bij een medespeler aan, waardoor hij het hoogste succesvolle passingpercentage van PSV had (93,5%). Van de 46 speelde hij 26 ballen naar voren. Mede daardoor stond hij 8 keer aan het begin van een PSV-aanval.