De Statistieken Van | Olivier Boscagli etaleert klasse in wedstrijd tegen Sparta Rotterdam

De Statistieken Van | Olivier Boscagli etaleert klasse in wedstrijd tegen Sparta Rotterdam
2 min
PSV1

Mede door een van richting veranderd schot en een assist van Olivier Boscagli wist PSV met 2-1 te winnen van Sparta Rotterdam. De linker centrumverdediger was heer en meester in de defensie van PSV. Verdedigend was hij heel sterk, maar ook in de passing blonk hij uit.

Bij de 1-1 leek er enigszins geluk in het spel te zijn, aangezien Oliviers schot van richting veranderde en daardoor onhoudbaar werd voor de doelman. Echter, zijn assist bij de 2-1 liet weinig aan de verbeelding over. Een geweldige voorzet werd misschien nog wel mooier afgemaakt door Luuk de Jong. Naast deze voorzet stuurde ‘Oli’ nog 4 passes het vijandelijke strafschopgebied in. De Fransman is over het algemeen belangrijk in het positiespel van PSV. Ook deze wedstrijd leverde hij zijn bijdrage, met 80 passes. 74 daarvan kwamen aan bij een teamgenoot en zo wist ‘Oli’ PSV bij de hand te nemen.  

Defensief 
Maar ook defensief drukte hij zijn stempel. Doordat Matteo Dams met rood van het veld werd gestuurd, moest PSV het bijna de hele tweede helft met een man minder doen. De Monegask stond op. Hij won 2 kopduels, werkte 9 keer de bal weg, blokkeerde 1 schot en anticipeerde goed waardoor hij 2 passes onderschepte.