De statistieken van | Olivier Boscagli etaleert geweldige traptechniek

De statistieken van | Olivier Boscagli etaleert geweldige traptechniek
2 min
PSV1

Olivier Boscagli had een aanzienlijk aandeel in de overwinning van afgelopen weekend. De verdediger was met twee prachtige passes betrokken bij beide goals, maar ook zijn overige statistieken zijn om over naar huis te schrijven.

Wie vóór dit weekend nog niet wist dat Oli een geweldige pass in huis heeft, weet dat nu wel. In de beginfase van de wedstrijd is het de Monegask, die met een prachtpass Guus Til alleen voor de keeper zet. Het dwingt Kodai Sano tot een onregelmentaire ingreep, waar de Japanner rood, en PSV een penalty voor krijgt. Luuk de Jong benut de strafschop, maar het aandeel van Olivier bij de 1-0 is dus aanzienlijk. In de zestiende minuut kiest Olivier opnieuw voor een lange bal op opnieuw Guus Til. Dit keer kan de defensie niet voorkomen dat Guus scoort, en Oli een assists noteert.   

De statistieken onderstrepen het aandeel van de nummer 18. Zo ging hij 9 dribbels aan, blokte hij één schot, won hij zijn enige luchtduel en onderschepte hij een pass. Oliviers moment van de wedstrijd had een schot van afstand moeten zijn. Helaas belandde zijn poging op de lat en kon de keeper hem daarna oppakken. 

Passing 
Olivier verstuurde 108 passes, het hoogste aantal aan de kant van PSV. 93 van zijn passes kwamen aan bij een medespeler, ook hier scoorde niemand beter. Vijf hiervan speelde hij in het zestienmetergebied van de tegenstander en 93 gingen vooruit.