De statistieken van | Matteo Dams maakt indruk tijdens zijn basisdebuut

De statistieken van | Matteo Dams maakt indruk tijdens zijn basisdebuut
1 min
PSV1

Matteo Dams kan terugkijken op een voortreffelijk basisdebuut bij PSV 1. De twintigjarige verdediger verscheen tegen Go Ahead Eagles (3-0) voor het eerst aan de aftrap van een duel van PSV 1. Malik Tillman werd verkozen tot Star of the Match, maar ook de Belg overlegt uitstekende statistieken.

Met de meeste onderscheppingen (3) en geslaagde tackles (3) was Matteo erg belangrijk in het verdedigende spel van PSV. De basisdebutant won al zijn luchtduels en ondanks 8 tackles maakte Matteo geen overtredingen. Er werd 1 dribbel tegen hem ingezet, waarin hij succesvol ingreep. Verder blokte Matteo 2 schoten en werkte hij 1 bal weg uit de zestien.

Passing
Matteo verstuurde 64 passes, waarvan er 60 aankwamen bij een teamgenoot. Dat is een percentage van 93,75%. Van de basisspelers hadden alleen aanvaller Johan Bakayoko (96,15%) en collega-back Richard Ledezma (97,2%) een hoger percentage. Van de passes die Matteo verstuurde, gingen er 30 vooruit. Ook verstuurde hij 3 crossballen. Eén keer ging Matteo een dribbel aan en deze was succesvol.