De Statistieken Van | Malik Tillman aanvallend en verdedigend waardevol in Sittard

De Statistieken Van | Malik Tillman aanvallend en verdedigend waardevol in Sittard
2 min
PSV1

Met twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard was het geen verrassing dat Malik Tillman werd uitgeroepen tot Star of the Match. De middenvelder was niet alleen waardevol met zijn doelpunten, maar onderstreepte zijn uitverkiezing met verschillende statistieken.

De Amerikaans international was bijvoorbeeld nauwkeurig in zijn passing. Van de 53 verstuurde ballen kwamen er 44 aan bij een teamgenoot. In 23 gevallen leverde zijn pass direct terreinwinst op. Gezien zijn hoge positie op het veld is dat bijzonder knap en waardevol. In totaal gaf Malik 2 voorzetten en gaf hij 4 passes het zestienmetergebied van de tegenstander in. Drie van zijn passes werden aangemerkt als ‘key passes’. Dat betekent dat het direct een kans opleverde.

Verdedigend
Malik droeg ook verdedigend zijn steentje bij. In totaal probeerden spelers van Fortuna Sittard hem 3 keer voorbij te spelen, maar dat lukte in geen van de gevallen. Zeven keer zette Malik een tackle in, waarvan er 4 succesvol waren. Daarnaast onderschepte hij 1 bal.

Aanvallend
In de 16e minuut schoot Malik PSV vanuit een corner op voorsprong en in de 68e minuut deed hij dat nog eens vanuit een directe vrije trap. In totaal nam hij het Limburgse doel 4 keer onder vuur. Dat leverde dus 2 doelpunten op. Daarnaast werd er nog 1 inzet door de keeper gekeerd. Zijn andere poging ging naast het doel.