De statistieken van | Guus Til speelt de bal naar voren

De statistieken van | Guus Til speelt de bal naar voren
2 min
PSV1

Het is inmiddels een bewezen recept: een invalbeurt van Guus Til doet wedstrijden kantelen. De unieke speelstijl van de 26-jarige middenvelder was zondagmiddag een belangrijke reden voor de ommekeer in Almelo, zo blijkt ook uit de statistieken.

Guus Til is het seizoen zeer goed begonnen. De middenvelder kwam in de eerste drie officiële duels (2 Eredivisie en 1 Johan Cruijff Schaal) in totaal 92 minuten in actie. Daarin was hij goed voor 1 doelpunt en 3 assists. Tegen Heracles Almelo forceerde hij zes minuten na zijn invalbeurt een eigen doelpunt van Heracles-verdediger Ivan Mesík. In de 90e minuut gaf Guus bovendien de assist bij het doelpunt van Couhaib Driouech.

Passing 
Guus staat bekend om zijn enorme drive en vermogen om de tegenstander onder druk te zetten. Dit kwam ook in Almelo naar voren, maar waar de middenvelder ook belangrijk in was, was zijn passing. In totaal verstuurde hij 18 passes, waarvan 14 naar voren. Een indrukwekkende statistiek voor een speler die zo hoog op het veld staat. Drie keer bereikte hij een medespeler in het strafschopgebied van de tegenstander.

Ook met de bal aan de voet liet Guus zich zondag van zijn beste kant zien. Hij voerde drie succesvolle dribbels uit, waarbij een overtreding op hem werd gemaakt. Zelf maakte Guus geen overtreding. De middenvelder schoot één keer op doel, gaf één voorzet en leed slechts één keer balverlies op de eigen helft.