De Lichtstadderby | De basiself van tien jaar geleden

De Lichtstadderby | De basiself van tien jaar geleden
3 min
PSV1

PSV 1 speelt woensdagavond de traditionele Lichtstadderby tegen stadgenoot FC Eindhoven. Precies tien jaar geleden won PSV de 90e editie met 3-0. Een blik op waar de basiself van toen nu is.

Doelman - Remko Pasveer
Twee weken na zijn overgang van Heracles Almelo naar PSV, speelde Remko Pasveer zijn eerste Lichtstadderby. De nu veertigjarige doelman zou nog drie jaar bij PSV blijven alvorens hij de overstap maakte naar Vitesse. Inmiddels zit de tweevoudig Oranje-international alweer drie jaar bij Ajax, waar hij momenteel een rol als reservekeeper vervult.

Verdediging

Linksback - Joshua Brenet
Met drie landstitels, twee supercups en 150 wedstrijden voor PSV 1 op zijn naam, vertrok Joshua Brenet in 2018 naar TSG Hoffenheim. Na een verhuurperiode bij Vitesse streek de verdediger neer bij FC Twente. Inmiddels zit Joshua zonder club.

Centraal - Jeffrey Bruma
Ook Jeffrey zit momenteel zonder club. De 32-jarige mandekker speelde van 2013 tot en met 2016 bij PSV. Daarna kwam hij uit voor VfL Wolfsburg, Schalke 04, FSV Mainz 05, Kasımpaşa, sc Heerenveen en RKC Waalwijk. In totaal speelde Jeffrey 331 wedstrijden in clubverband, waarvan 129 namens PSV.

Centraal - Jorrit Hendrix
Van de jongste jeugd tot drie landstitels met PSV 1. De PSV-carrière van Jorrit Hendrix mag gerust een succes worden genoemd. De verdedigende middenvelder vertrok in 2021 bij PSV, waarna hij in actie kwam voor Spartak Moskou, Feyenoord, Fortuna Düsseldorf en Western Sydney. Momenteel is Jorrit nog op zoek naar een club.

Rechtsback - Abel Tamata
Abel Tamata kende misschien wel de opvallendste voetbalcarrière. De verdediger hing drie jaar na de 90e Lichtstadderby zijn voetbalschoenen vroegtijdig aan de wilgen en vervolgde zijn weg als ondernemer.

Middenveld

Middenveld - Oscar Hiljemark
Ook de Zweed Oscar Hiljemark stopte relatief vroeg met voetballen. De nu 32-jarige middenvelder verliet PSV medio 2015 voor een avontuur bij US Palermo. Daarna speelde hij nog voor Genoa CFC, Panathinaikos, Dynamo Moskou en Aalborg BK, alvorens hij in 2021 besloot te stoppen.

Middenveld - Marcel Ritzmaier
Na verschillende keren te zijn verhuurd, scheidden de wegen van PSV en Marcel Ritzmaier in 2018 definitief. Momenteel speelt de middenvelder bij SKN St. Pölten, dat uitkomt op het tweede Oostenrijkse niveau.

Middenveld - Adam Maher
Adam Maher had 106 wedstrijden voor PSV 1 op zijn naam, toen hij in 2018 naar FC Twente vertrok. Daarna kwam hij uit voor AZ, FC Utrecht en het Saoedische Damac FC, dat hem in 2023-2024 verhuurde aan het Qatarese Al-Wakrah SC.

Aanval

Linksvoor - Luciano Narsingh
Ook Luciano Narsingh kent een clubrijke carrière. De nu 33-jarige buitenspeler tekende na vijf jaar PSV bij Swansea City. Daarna kwam hij in actie voor Feyenoord, FC Twente, Sydney FC en FC Miedź Legnica. Inmiddels speelt Luciano bij het Cypriotische Nea Salamis.

Spits - Luuk de Jong
Legend. (Maakte zijn debuut voor PSV).

Rechtsvoor - Jürgen Locadia
Na een zeer succesvolle periode bij PSV vertrok Jürgen Locadia begin 2018 naar Brighton & Hove Albion. Een kleine wereldreis volgde en inmiddels speelt de spits voor het Spaanse CF Intercity.