Contractnieuws | Tygo Land verlengt contract tot medio 2029

Contractnieuws | Tygo Land verlengt contract tot medio 2029
2 min
PSV1

PSV heeft het contract van Tygo Land opengebroken en verlengd. De achttienjarige talentvolle middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem aan de club bindt tot medio 2029.

Tygo kwam in 2022 naar PSV, dat hem van zijn toenmalig werkgever sc Heerenveen overnam. Land sloot aan bij de Onder 18, maar stroomde al snel door naar Jong PSV. Hij blonk uit door zijn balvastheid, speloverzicht en zijn passing tussen de linies. Begin dit jaar werd het goede spel van de in Peize geboren creatieveling beloond met een vaste plek in de A-selectie. Sindsdien kwam hij driemaal in actie voor PSV 1, waarin hij goed was voor één assist.

"Het afgelopen jaar is heel erg mooi geweest en ik ben ontzettend trots om nu een nieuw contract te mogen ondertekenen", vertelt Tygo bij het signeren van zijn nieuwe overeenkomst. "Het gaat allemaal zo snel dat ik het bijna niet kan bijbenen. Ik ga alles geven om mezelf verder te ontwikkelen tijdens de trainingen en wedstrijden, want ik wil hier uiteindelijk een bepalende speler worden. In de toekomst wil ik PSV verder helpen om te zorgen dat het nog een grotere en mooiere club wordt dan het nu al is."

Slag
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is verheugd dat er een akkoord is bereikt. "Tygo blijft zich ontzettend goed ontwikkelen. Hij combineert zijn spelinzicht met een sterke balcontrole. Dat maakt hem een speler met veel potentie. Wij wilden graag met hem de toekomst in. We hebben dus een belangrijke slag geslagen en daar ben ik enorm blij mee.”