Contractnieuws | PSV verlengt contract met Jesper Uneken tot medio 2027

Contractnieuws | PSV verlengt contract met Jesper Uneken tot medio 2027
2 min
Jong

PSV heeft het contract van Jesper Uneken met twee jaar verlengd. De twintigjarige spits had nog een verbintenis tot de zomer van 2025. Beide partijen hebben nu overeenstemming bereikt over een verlenging tot medio 2027.

Jesper Uneken speelt al sinds 2011 bij PSV Academy, waar hij zich heeft ontwikkeld tot een echte goaltjesdief. Dat bewees de Bosschenaar voor het grote publiek bij zijn debuut voor PSV 1 in het competitieduel tegen AZ, vorig seizoen. Slechts vijf minuten na zijn entree schoot hij raak en tekende hij voor de 5-1 eindstand.

Het is illustrerend voor de spits van Jong PSV, die in 36 duels in de Keuken Kampioen Divisie 10 doelpunten heeft gemaakt. “Hij is een spits zoals je die niet vaak meer ziet en een speler waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen”, vertelt Jan Vennegoor of Hesselink, Technisch Manager van Jong PSV. “Met zijn neusje voor de goal en het vermogen om ballen vast te houden is hij een klassieke targetman. We zijn blij dat hij langer bij PSV blijft en benieuwd welke stappen hij de komende jaren gaat zetten. Hij heeft een gezond soort eigenwijsheid die hij vast moet houden en die hem met de hulp van de mensen bij de club ver kan brengen.”

Jesper weet zijn contractverlenging op waarde te schatten. “Het voelt altijd als een beloning als zo’n grote club aangeeft met je verder te willen. Ik zit nu veertien jaar hier in de opleiding en ben hier dus van kinds af aan mee bezig. Dan is de dag waarop je je contract mag verlengen natuurlijk heel speciaal. Het is een blijk van waardering en een teken dat je goed bezig bent. Ik wil het zo goed mogelijk blijven doen bij Jong PSV en daarna de stap zetten naar PSV 1. Daarvoor moet ik me blijven ontwikkelen en ik krijg hier ook alle ruimte om dat te doen.”