Awards | Joey Veerman uitgeroepen tot ESPN Speler van de Maand

Awards | Joey Veerman uitgeroepen tot ESPN Speler van de Maand
2 min
PSV1

Joey Veerman is uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus in de Eredivisie. De competitie is nog maar een paar wedstrijden onderweg, maar Joey gaat verder met waar hij vorig seizoen gebleven was, goed voetballen. De prijs van ESPN is gekozen op basis van statistieken en stemmen van fans.

Joey was in augustus goed voor vier assists in drie wedstrijden, waarin PSV er telkens met de volle buit vandoor ging. Er werd van RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3) en Almere City FC (1-7) gewonnen. Joey was in de wedstrijden tegen RKC Waalwijk en Almere City beide goed voor twee assists. Mede door deze statistieken wordt hij de eerste Speler van de Maand in het seizoen 2024-2025. In het duel met Go Ahead Eagles van 1 september – die dus niet meetelt voor de prijs - scoorde de Volendammer de 3-0. 

Speler van de Maand  
Voor Joey is het zijn tweede uitverkiezing tot Speler van de Maand. Vorig seizoen ontving hij deze prestigieuze prijs in november. In het seizoen 2019-2020 werd hij, in dienst van sc Heerenveen, uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand februari. Net zoals vorig seizoen gaat Joey Veerman in de Eredivisie aan de leiding als het gaat om assists (4) en gecreëerde kansen (16).