Awards | De Jong en Bakayoko vallen in de prijzen bij Eredivisie Awards

Awards | De Jong en Bakayoko vallen in de prijzen bij Eredivisie Awards
2 min
PSV1

Luuk de Jong en Johan Bakayoko hebben beiden een prijs gewonnen op de Eredivisie Awards. Luuk is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar en Johan is verkozen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar. Daarnaast mocht onze aanvoerder ook de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst nemen.

Naast Luuk waren ook Dávid Hancko (Feyenoord), Vangelis Pavlidis (AZ, inmiddels SL Benfica), Sem Steijn (FC Twente), en onze eigen Joey Veerman genomineerd voor de award. Natuurlijk kan er maar één de beste zijn, en dat werd onze aanvoerder. Luuk was in het seizoen 2023-2024 betrokken bij 44 doelpunten, waarvan hij er 29 zelf scoorde. Dit leverde hem ook de Willy van der Kuijlen-trofee op. Deze trofee deelt hij met Vangelis Pavlidis.

Talent van het Jaar
Johan Bakayoko troefde op zijn beurt Ruben van Bommel (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Yankuba Minteh (Feyenoord, inmiddels Brighton & Hove Albion Football Club), en Youri Regeer (FC Twente) af als ‘Johan Cruijff Talent van het Jaar’. In de 33 wedstrijden die Johan in de Eredivisie speelde, wist hij 12 keer te scoren en gaf hij 9 assists. Hiermee was hij een belangrijke schakel in het kampioensteam van Hoofdcoach Peter Bosz.

Bakayoko werd afgelopen seizoen liefst drie keer uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand (oktober, november en april). De genomineerden zijn gekozen op basis van statistieken en stemmen.