Alles Over | Seizoensopener tegen RKC Waalwijk doorgaans geen kat in het bakkie

PSV trapt het Eredivisieseizoen zaterdagavond af met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De nummer vijftien van vorig jaar vormt de eerste horde op weg naar titelprolongatie. De laatste keer dat PSV in de seizoensopener tegen RKC Waalwijk speelde, bleef het met lege handen achter.

PSV eindigde het kampioensjaar 2023-2024 met het exacte affiche waarmee het nieuwe voetbaljaar mee begint. Op 19 mei won PSV met 3-1 van RKC Waalwijk, dankzij goals van Luuk de Jong (44', 82') en een eigen doelpunt van Julian Lelieveld (86'). Richonell Margaret (16') had de score geopend voor RKC Waalwijk en voormalig PSV-speler Jeffrey Bruma kreeg in de 81e minuut een rode kaart.

Nederlaag in 2012
In 2012-2013 bracht PSV in de eerste speelronde een bezoek aan het Mandemakers Stadion. Jeremain Lens opende al in de 8e minuut de score, maar door een eigen doelpunt van Wilfred Bouma stond het na 12 minuten weer gelijk. Daarna zette Rodney Sneijder RKC Waalwijk met twee doelpunten op voorsprong. Tim Matavž bracht PSV, op aangeven van Memphis Depay, nog terug in de wedstrijd, maar kon een nederlaag (3-2) niet voorkomen.

Brabantse derby’s
De laatste keer dat PSV punten verspeelde tegen RKC Waalwijk was in 2014 (2-0). Sindsdien heeft PSV alle 9 ontmoetingen gewonnen. Thuis zijn de statistieken indrukwekkend: 23 overwinningen, 3 remises en 1 nederlaag. Provinciegenoten gedijen historisch gezien überhaupt niet in het Philips Stadion. PSV is thuis namelijk al 74 Brabantse derby’s ongeslagen.