Alles over | PSV ongeslagen in laatste vijf duels tegen Franse tegenstanders

Alles over | PSV ongeslagen in laatste vijf duels tegen Franse tegenstanders
3 min
PSV1

In het derde duel in de league phase neemt PSV het dinsdagavond op tegen Paris Saint-Germain. Het is de eerste keer dat we de Franse hoofdmacht treffen. In de laatste vijf wedstrijden tegen Franse tegenstanders verloor PSV niet, twee keer werd er gewonnen en drie keer werden de punten gedeeld.

De laatste overwinning op Franse bodem dateert van 27 september 2006, toen PSV met 1-0 won van Girondins de Bordeaux. In de vijf Europese wedstrijden daarna speelde PSV vier keer gelijk en verloor het één keer. In totaal speelde PSV negentien Europese duels in Frankrijk. Daarin kwam de ploeg twee keer als winnaar uit de strijd, tien keer werden de punten gedeeld, en zeven keer verloren.

Vorig jaar speelde PSV nog tegen RC Lens. In het uitduel opende Johan Bakayoko de score, maar moesten we genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Thuis pakte de hoofdmacht door een 1-0 overwinning drie punten.

Seizoenstart 

Paris Saint-Germain won haar eerste wedstrijd in de league phase. Thuis werd Girona FC met 1-0 verslagen. De tweede wedstrijd waren de Parijzenaren te gast in Londen, bij Arsenal. De Gunners waren met 2-0 te sterk voor de Fransen. In de Ligue 1 is Paris Saint-Germain nog ongeslagen. Zes keer werd er gewonnen en twee keer eindigde het duel in een gelijkspel. 

Nog geen overwinning
PSV is één van de dertien teams zonder overwinning in de league phase. Dat is geen reden tot paniek. In de nieuwe opzet zijn er namelijk acht in plaats van zes wedstrijden. En vorig seizoen lukte het PSV, door twee overwinningen en één gelijkspel in de laatste drie wedstrijden, alsnog om te overwinteren.

Peter Bosz
Voor trainer Peter Bosz is het een treffen met zijn angstgegner. Hij heeft nog nooit van de Parijzenaren gewonnen, zowel als coach als speler. Als trainer van Olympique Lyonnais speelde hij één keer gelijk en verloor hij twee keer. Zijn enige wedstrijd als trainer in het Parc des Princes eindigde in een 2-1 nederlaag. Als speler van SC Toulon speelde hij ook drie wedstrijden tegen Paris Saint-Germain: twee keer eindigde het duel in een gelijkspel, en één keer verloor hij.

Beide clubs
De laatste speler die voor zowel PSV als Paris Saint-Germain speelde, is er eentje die bij veel PSV-supporters nog vers in het geheugen zit: Xavi Simons. Andere spelers die voor beide clubs hebben gespeeld zijn Mateja Kežman, Alex en Georginio Wijnaldum.