Alles over | PSV met scoringsdrift op weg naar nieuwe natuurgras van Almelo

Alles over | PSV met scoringsdrift op weg naar nieuwe natuurgras van Almelo
2 min
PSV1

PSV gaat zondagmiddag om 12.15 uur op bezoek bij Heracles Almelo voor de tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz krijgt daarmee de eer om het natuurgras van Asito Stadion in te luiden. De Almeloërs spelen namelijk voor het eerst sinds 2003 op echt gras.

PSV begon de Eredivisie erg goed, want op zaterdag 10 augustus werd er met 5-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De doelpunten werden verzorgd door Bakayoko (9’), Schouten (28’), Tillman (37’) en Lozano (72’ & 79’). Met zijn twee goals, is Hirving Lozano de enige speler in de competitie met meerdere doelpunten. En dat terwijl hij slechts 22 minuten op het veld stond. Heracles Almelo begon het seizoen met een 0-0 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. 

Jerdy heeft de smaak te pakken
PSV maakte in zijn laatste 7 Eredivisie-duels in totaal 32 doelpunten en kreeg er slechts 6 tegen. Jerdy Schouten heeft in zijn laatste 4 Eredivisie-duels net zoveel doelpunten gemaakt als in zijn eerste 57 optredens bij elkaar

Vorig seizoen
Vorig seizoen werd Heracles Almelo - PSV een doelpuntenfestijn. PSV won met 6-0 nadat Justin Hoogma in de 21e minuut rood pakte. De 6 goals kwamen op naam van 6 verschillende spelers. Luuk de Jong (22' penalty), Jerdy Schouten (44'), Malik Tillman (65'), André Ramalho (69'), Guus Til (84') en Ricardo Pepi (90').

Onderling resultaat 
Het draagt bij aan de bijzonder goede score die PSV tegen de thuisploeg van zondag onderhoudt. In 45 competitiewedstrijden werd slechts twee keer verloren (W36-G7-V2). Negen jaar geleden verloor PSV voor het laatst: 2-1 in Almelo op 19 september 2015 (thuisgoals van Mark-Jan Fledderus en Thomas Bruns; Luuk de Jong (2').

Joey Veerman
Joey Veerman was vorig seizoen de assistenkoning van de Eredivisie. Dit seizoen gaat hij vrolijk door met het aangeven van doelpunten. Tegen RKC Waalwijk was hij aangever bij twee goals. Joey was in elk van de laatste 6 Eredivisie-duels van PSV telkens goed voor minstens één assist (7 in totaal). De Volendammer maakte overigens op 21 december 2019 tegen Heracles Almelo zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.