Alles Over | PSV gaat met perfecte score richting Almere

Alles Over | PSV gaat met perfecte score richting Almere
2 min
PSV1

PSV gaat dit weekend voor de derde keer in de geschiedenis op bezoek bij Almere City. De club onderhoudt een ongeslagen status tegen de nummer dertien van vorig seizoen. In 2023-2024 wist Almere City zelfs niet te scoren tegen PSV.

De twee Eredivisie-duels van vorig jaar werden beiden door PSV gewonnen: 0-4 op 23 september 2023 en 2-0 op 27 januari 2024. Het enige andere duel tegen de Flevolandse club werd gespeeld op 29 oktober 2014, toen ging het om een ontmoeting in de TOTO KNVB Beker. PSV won met 5-1 in het Yanmar Stadion.

Doelpuntenmakers
Vorig seizoen waren Guus Til (26'), Hirving Lozano (42'), Joey Veerman (66') en Ricardo Pepi (90+3') trefzeker in Almere. Thuis was Luuk de Jong met 2 doelpunten de gevierde man. 

25/28
De thuisbasis van Almere City is een van de enige drie stadions waar Luuk de Jong een Eredivisie-wedstrijd in speelde, maar nog nooit in scoorde. De Koel van VVV-Venlo (4 wedstrijden) en het Fortuna Sittard Stadion (1 wedstrijd) zijn de andere twee. Onze aanvoerder scoorde in 25 van de 28 stadions waar hij een Nederlandse competitiewedstrijd speelde. 

Johan Bakayoko
Doelpunten maken gaat Johan Bakayoko dit seizoen goed af. De buitenspeler was in de eerste twee duels trefzeker. Hij kan de eerste speler worden die in elk van PSV's eerste 3 duels van een Eredivisie-seizoen scoort sinds Hirving Lozano in 2017-2018.

De Belg staat met 11 competitiedoelpunten in 2024 op een gedeelde tweede plek met Sam Lammers en Vangelis Pavlidis. Alleen Luuk de Jong was vaker trefzeker, hij scoorde 17 keer.  

Seizoensstart 
PSV heeft met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden een perfecte score. Almere City heeft juist beide duels verloren. In de eerste speelronde was AZ met 1-0 te sterk en in de tweede werd er met 3-0 verloren van Fortuna Sittard. Vorig seizoen verloor Almere City de eerste vier wedstrijden, maar eindigde het op een nette 13e plaats. 

Aan de kant van de tegenstander zijn twee spelers geschorst: Ricardo Visus en Baptiste Guillaume. Bij PSV is iedereen reglementair inzetbaar.