Alles Over | Luuk de Jong dichtbij historische mijlpaal in altijd lastig uitduel

Alles Over | Luuk de Jong dichtbij historische mijlpaal in altijd lastig uitduel
3 min
PSV1

In de zevende speelronde staat er een uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. PSV heeft het doorgaans lastig in Tilburg. Van de laatste vijf duels in het Koning Willem II Stadion werden er drie verloren.

De laatste confrontatie in het Koning Willem II Stadion dateert van 25 september 2021. Toen wonnen de Tilburgers met 2-1. Eran Zahavi maakte in de 30e minuut zijn eigen doelpunt goed, maar Ché Nunnely scoorde in het laatste kwartier de winnende treffer. Sindsdien won PSV alle acht Brabantse derby’s.

Onderdeel daarvan was het laatste duel met Willem II. Op 1 mei 2022 was PSV in het Philips Stadion met 4-2 te sterk. Ook toen scoorde Eran Zahavi voor PSV, evenals Ritsu Doan, Cody Gakpo en Willem II-verdediger Wessel Dammers.

Vorig seizoen speelde Willem II in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV verloor in Tilburg met 3-0, en op PSV Campus de Herdgang werd het 1-1. Isaac Babadi nam de PSV-treffer voor zijn rekening.

Eredivisiestart
Na zes wedstrijden staat Willem II op de achtste plek in de Eredivisie, met acht punten. Hun resultaten zijn volledig in balans: twee overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen. Willem II startte dit seizoen in alle zes zijn Eredivisie-duels met dezelfde basiself. De Tilburgers boekten beide overwinningen in een thuiswedstrijd: 3-0 tegen RKC Waalwijk en 2-0 tegen Go Ahead Eagles. Het knapste resultaat was ongetwijfeld het gelijke spel in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1).

Luuk de Jong
Als Luuk de Jong zaterdag speelt, is het zijn 300e wedstrijd in het shirt van PSV, waarmee hij de zeventiende speler is die deze mijlpaal bereikt. Als Luuk erin slaagt om te scoren of een assist te geven, wordt hij de eerste speler sinds Mark van Bommel die in de eerste zeven wedstrijden van een Eredivisie-seizoen direct bij een doelpunt betrokken is.

Luuk presteert uitstekend in uitwedstrijden. Dit kalenderjaar heeft hij al bij twaalf doelpunten een directe rol gespeeld op vreemde bodem. Malik Tillman was betrokken bij acht doelpunten, wat hem op de derde plaats in de Eredivisie zet. Voormalig PSV'er Sam Lammers was bij negen doelpunten betrokken.

Bij Willem II was Cisse Sandra al goed voor 3 goals in 6 Eredivisie-duels. De Belg scoorde 4 keer in zijn voorgaande 55 competitieduels.