Alles Over | Allereerste confrontatie ooit tussen PSV en Juventus

Alles Over | Allereerste confrontatie ooit tussen PSV en Juventus
2 min
PSV1

Turijn is vanavond het decor van de eerste UEFA Champions League-wedstrijd van PSV dit seizoen. Om 18.45 uur is de aftrap tegen Juventus. Het is de eerste keer dat PSV tegen ‘De Oude Dame’ speelt.

Italiaanse tegenstanders
Hoewel PSV nog nooit tegen Juventus heeft gespeeld, heeft het wel andere Italiaanse tegenstanders ontmoet. Van de 40 wedstrijden won PSV er 15, speelde het 8 keer gelijk en verloor het 17 keer. Het doelsaldo in deze wedstrijden is 42-45. In Italië heeft PSV het doorgaans lastig. Van de 20 wedstrijden won PSV er slechts 2. Daarnaast speelde het 4 keer gelijk en verloor het 14 keer. Het doelsaldo is 12-27. 

 UEFA Champions League 
PSV heeft in totaal 183 wedstrijden in de UEFA Champions League gespeeld (exclusief voorrondes ). Hiervan heeft de club er 66 gewonnen, 46 gelijkgespeeld en 71 verloren. PSV heeft het toernooi één keer gewonnen: in het seizoen 1987-1988 was de ploeg de beste van Europa. Vorig seizoen strandde PSV in de achtste finale van het toernooi. De club verloor daarin over twee wedstrijden met 3-1 van Borussia Dortmund. De Duitsers haalden uiteindelijk de finale, maar verloren daarin met 2-0 van Real Madrid.

Jan Heintze is de speler met de meeste wedstrijden voor PSV in het toernooi; hij speelde er 55. Luuk de Jong is de clubtopscorer in het Europese toernooi. Dit seizoen probeert hij zijn aantal van 16 doelpunten te verbeteren. 

Juventus 
Bij Juventus staat sinds dit seizoen Thiago Motta aan het roer. De oud-middenvelder van onder andere Inter Milan en Paris Saint-Germain kwam deze zomer over van Bologna FC. Daar wist hij voor het eerst in de geschiedenis van de club de UEFA Champions League te bereiken. Motta staat bekend om zijn aanvallende speelstijl. De eerste twee wedstrijden in de Serie A werden beide met 3-0 gewonnen. Daarna speelde de ploeg twee keer met 0-0 gelijk.

Bij Juventus speelt Teun Koopmeiners. De Nederlander kwam afgelopen zomer over van Atalanta BC. Tot nu toe speelde hij twee wedstrijden voor Juventus.