Aline Zeler in de race voor Gouden Schoen

Aline Zeler in de race voor Gouden Schoen
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Sainsbury en Behich missen herstart Eredivisie
Trent Sainsbury en Aziz Behich missen begin 2019 de herstart van de competitie. De twee Australiërs van PSV zijn door bondscoach Graham Arnold opgenomen in de selectie voor het toernooi om de Azië Cup. Dat begint op 5 januari en eindigt op 1 februari. Daardoor missen de Socceroos van PSV de duels met FC Emmen (20 januari), FC Groningen (27 januari) en waarschijnlijk ook het treffen met Fortuna Sittard van 3 februari.

Brands: “PSV en Ajax ver verwijderd van de rest”
Voormalig technisch manager van PSV Marcel Brands, tegenwoordig werkzaam bij het Engelse Everton, gaf in Voetbal International een interview. De sportbestuurder stelde dat het gat tussen PSV en Ajax en de rest van de Eredivisie groot is. “Ik maak me toch echt zorgen over de staat van het Nederlands voetbal, omdat het niveau van PSV en Ajax zo ver verwijderd is van de andere clubs. En dat gat zal alleen maar groter worden. Want waar blijven de anderen? PSV en Ajax hebben bijvoorbeeld hele goede talenten, met de doorstroom bij die clubs zit het wel goed. Maar waar is de rest?"

PSV-kenteken gespot in België: 040-PSV
Een PSV-kenteken, dat is voor de echte PSV’er natuurlijk een mooie droom. En het bestaat: in België werd een nummerbord gesignaleerd met -geloof het of niet- 040-PSV. Dat de kentekenplaat wit is met een rode rand, maakt de link met PSV nog sterker. Omroep Brabant ondervond dat er nog een hoop meer PSV-gerelateerde kentekens bestaan.

https://twitter.com/omroepbrabant/status/1075668354042617857


Aline Zeler genomineerd voor Gouden Schoen
109-voudig Belgisch international en aanvoerster van PSV Vrouwen Aline Zeler is genomineerd voor de Vlaamse variant op de Gouden Schoen. De verdedigster is samen met negen andere Belgische speelsters in de race voor de prestigieuze titel. Stemmen kan via deze link.

‘Van Ginkel richt zich op 2019 – 2020, PSV blijft geïnteresseerd’
Marco van Ginkel komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De middenvelder die vorig jaar nog de aanvoerdersband droeg in het PSV-shirt, speelde in mei van dit jaar zijn laatste wedstrijd. Na een blessure werd Van Ginkel in juli geopereerd aan zijn knie. “Hij neemt nu alle tijd om in de toekomst weer zorgeloos en pijnvrij te kunnen excelleren. De achtvoudig international richt zich op zijn herstel en in principe dus al op voetbaljaar 2019-2020. Op dit moment is nog geen datum voor een rentree te plannen”, aldus het medium. Van Ginkel speelde de afgelopen drie seizoenen op huurbasis in Eindhoven: in de seizoenen 2015 - 2016 en 2016 - 2017 allebei een halfjaar, vorig seizoen in z’n geheel. “De Eindhovense club blijft in de toekomst geïnteresseerd in een overname en zal daarvoor in de zomer afhankelijk zijn van Chelsea, dat een vraagprijs moet bepalen. Van Ginkel kwam in 2013 voor ruim tien miljoen euro naar Londen. Dat is voor PSV sowieso geen haalbare kaart. De laatste officiële wedstrijd die Van Ginkel vooralsnog speelde, was op 6 mei 2018: PSV - FC Groningen. Zijn contract bij Chelsea loopt tot midden 2020.”