70e Otten Cup: Red Bull Brasil en PSG

70e Otten Cup: Red Bull Brasil en PSG
3 min

De Otten Cup staat voor een jubileumeditie. In het weekend van 5, 6 en 7 augustus vindt op De Herdgang voor de 70e keer het internationaal hoog aangeschreven jeugdtoernooi plaats. De komende weken stellen we alle deelnemende teams aan je voor, te beginnen met Red Bull Brasil en Paris Saint-Germain.

Braziliaanse winst in 2014
Energiedrankgigant Red Bull probeert al jaren voet aan de grond te krijgen in het voetbal. Om ook in Zuid-Amerika naamsbekendheid te genereren, richtte het bedrijf in 2007 Red Bull Brasil op. Gestaag bouwt die club aan successen in Brazilië. Een belangrijk onderdeel daarin is weggelegd voor de jeugdopleiding. Twee jaar geleden won Red Bull Brasil verrassend de Otten Cup door Liverpool FC met 3-0 te verslaan en de afgelopen jaren werden verschillende spelers individueel onderscheidden. Vorig jaar werd Red Bull Brasil vijfde, terwijl het in de voorbereiding op het jeugdtoernooi de beste was op de Copa St. Agatha. De huidige lichting van hoofd jeugdopleiding Carlos Roberto de Andrade kent blikvangers als Luiz Angelotti, Vieira Araujo en Luiz Angelotti.

PSV O19, met Steven Bergwijn, verloor in 2014 van de latere winnaar Red Bull | © Peter Leijssen PSV O19, met Steven Bergwijn, verloor in 2014 van de latere winnaar Red Bull | © Peter Leijssen

Gouden zoon
Onder aanvoering van de Quatarese voorzitter Nasser Al-Khelaifi is Paris Sain-Germain uitgegroeid tot één van de meest toonbepalende clubs in Europa. Onder andere door de vele grote aankopen van de club. Toch voegde PSG de afgelopen jaren zo mondjesmaat talent uit eigen jeugd bij het team. Onder anderen Adrien Rabiot, Jean-Kévin Augustin, Presnel Kimpembe en Hervin Ongenda kregen een vaste plaats in de selectie van de Frans kampioen. Wie daar in de toekomst weleens bij zou kunnen komen is de zoon van voormalig Gouden Bal-winnaar George Weah. De Parijzenaars hebben de 17-jarige Timothy Weah opgenomen in hun Otten Cup-selectie van dit jaar. Zijn vader was de eerste Afrikaan die werd uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld. Kan Weah junior in zijn voetsporen treden? Het is in ieder geval dé jongen om in de gaten te houden.

PSG ontmoette vorig seizoen PSV tijdens de Otten Cup PSG ontmoette vorig seizoen PSV tijdens de Otten Cup

Poule A
Red Bull Brasil en Paris Saint-Germain zijn beide ingedeeld in poule A. Ze ontmoeten elkaar op zaterdag 6 augustus om 13.40 uur. In de volgende editie stellen we hun poulegenoten FC Barcelona en RSC Anderlecht aan je voor. Het schema van poule A vind je hieronder.

Vrijdag 5 augustus
15.00 - 16.10: FC Barcelona Paris Saint-Germain
16.20 - 17.30: RSC Anderlecht Red Bull Brasil
Zaterdag 6 augustus
11.00 - 12.10 Red Bull Brasil FC Barcelona
Paris Saint-Germain RSC Anderlecht
13.40 - 14.50 FC Barcelona RSC Anderlecht
Paris Saint-Germain Red Bull Brasil