1-1
26 september, 00:00
PSV O13 logo
Brabant United O13 logo

Vandaag was Brabant United te gast op de Herdgang. We wisten van voorgaande jaren dat dit een moeilijke tegenstander gaat worden, fysiek best wel sterk en altijd spelend met heel veel inzet.
    Vanaf minuut 1 was het Brabant United dat PSV niet de mogelijkheid gaf om te voetballen, men zette vol druk op elke bal en wilde elke bal zo snel mogelijk hebben, van daaruit zochten ze zo snel mogelijk de aanval om tot een snelle voorsprong te komen. Dit was dan ook al in de 2e minuut het geval een voorzet werd goed bij de 1e paal binnen gekopt 0-1. PSV keek dus direct tegen een achterstand aan en zou mee moeten gaan met de strijd die in deze wedstrijd gevraagd werd. Langzaam kwam PSV steeds beter in hun spel, mede ook door heel hard te werken. Er kwamen ook wat kansjes voor PSV, zo was het Dylan die een vrije doorgang had, maar het probeerde van een te grote afstand, een kopbal op de lat, Ruben die het probeert om de bal in de korte hoek binnen te schieten, of de vrije trap van Mylian die de keeper goed weet tegen te houden. Dus de kansjes waren er wel en het spel werd steeds beter, maar ook Brabant United kwam er een paar keer goed uit. In de 25e minuut kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, de keeper van Brabant United weet een schot niet goed te verwerken, de bal komt voor Mylian zijn voeten, deze ziet dat de keeper te ver voor zijn doel staat, en ja als je dan de traptechniek van Mylian hebt is het een koud kunstje om de bal over de keeper heel te leggen 1-1. Dit was dan ook de ruststand.
    In de 2e helft had PSV toch wel weer het betere van het spel, al bleef het steeds opletten op gevaarlijke uitvallen van Brabant United. Het veldspel was met vlagen goed, er waren ook wel kansjes maar de bal wilde er niet meer in. Aan inzet ontbrak het vandaag zeker niet, er werd getreden om elke bal, maar een beetje meer geluk had misschien iets meer opgeleverd. Maar al met al denk ik dat de spelers tevreden kunnen zijn met de uitslag, men laat zien dat men elke week stappen maakt in hun ontwikkeling, dus de resultaten gaan vanzelf wel komen. Komende dinsdag de inhaalwedstrijd tegen NAC thuis op de Herdgang en zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Excelsior, kijken of de goede ontwikkeling van de spelers zich doorzet.