7-0
26 maart, 00:00
PSV B2 logo
Internos B1 logo

Na de makkelijke overwinning vorige week tegen NOAD, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Internos op het programma. De heenwedstrijd werd moeizaam met 2-4 gewonnen. Zaak om dus geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd te beginnen om geen schade op te lopen op weg naar de topper tegen Cortgene/JOVZ over 2 weken.
    Door omstandigheden begon de B2 in een afwijkende opstelling. Een aantal spelers gaan met de B1 mee naar Zuid-Afrika en daarnaast waren 2 spelers niet volledig fit. Gelukkig was de C1 vrij, zodat zij 7 spelers konden leveren. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Internos toen de aanvoerder van ca 20 meter een vrije trap gevaarlijk op doel schoot. Zeus kon de bal nog net onder de lat vandaan tikken. PSV had weliswaar een veldoverwicht, maar speelde in een te laag tempo om de organisatie van de gasten uiteen te spelen. Pas halverwege de eerste helft kreeg het de eerste echte kans: een prima aanval werd door Zakaria opgezet die vervolgens door Passeka met een prachtige steekpass vrij voor goal werd gezet. Helaas ging zijn inzet voorlangs. Niet veel later raakte Zakaria de lat. En schoot Andreas van buiten de 16 meter op de keeper waarna Passeka de rebound naast schoot. Ook Olivier zag zijn krullend schot net naast gaan. Het net werd niet gevonden voor rust.
    Meteen na de start van de 2e helft draaide Zakaria zich knap vrij, maar de keeper kon ternauwernood redding brengen. De volgende mogelijkheid was voor Olivier die van buiten het strafschopgebied aanlegde en zijn schot onderkant lat weer het veld in zag komen. De bal kwam precies op de hak van de keeper terecht, maar tot ieders verbazing belandde de bal nu op de paal. De toegesnelde Vinnie kon de rebound helaas niet binnentikken, zodat het nog steeds 0-0 bleef. In de 53e minuut kreeg Internos een uitgelezen kans om de 0-1 op het fictieve scorebord te brengen. Door onoplettendheid achterin kon de spits in een 1 tegen 1 komen met Zeus die de bal gelukkig langs zag gaan. De eerstvolgende tegenaanval gaf PSV weer de kans om het openingsdoelpunt te scoren. Een prima voorzet van de ingevallen Junior werd niet helemaal goed op waarde geschat door de mee opgekomen Sam die zijn kopbal naast zag gaan. In de 56e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken! De ook ingevallen Endy scoorde met een laag schot uit de draai na een assist van Michaël. Nadat 3 wisselspelers ingebracht werden, werd het snel 2-0. Ditmaal was het Olivier die ditmaal zijn schot wel tot doelpunt kon promoveren. De assist was van Endy. Met nog 20 minuten te spelen was het verzet van Internos gebroken en volgden de doelpunten elkaar snel op. Het werd achtereenvolgens 3-0 door Endy na een prima voorzet van Luke. 4-0 door wéér Endy na een voorzet van Michaël. Bij de 5-0 waren de rollen omgedraaid: Endy verzorgde op een mooie manier de assist waarna Michaël fraai afrondde middels een hard, droog schot. De 6-0 scoorde Zakaria die van 22 meter ongenadig hard uithaalde en de keeper volledig kansloos liet. Het slotakkoord was vervolgens weer van het duo Michaël – Endy. Eerstgenoemde verzorgde de assist door een vrije trap van rechts panklaar op het hoofd van Endy te leggen die daarmee zijn 4e treffer van de dag noteerde.
    Een wedstrijd met 2 verschillende gezichten zagen we vandaag. Drie punten erbij in de race om het kampioenschap. Daar waar concurrent vandaag de punten liet liggen bij Sc ’t Zand (3-2).