11-1
25 augustus, 00:00
PSV D2 logo
Venray D1 logo

Na een vrij intense eerste week, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag trainen, gevolgd door een vol weekend ( zaterdag en zondag) toernooi, kwam nu week twee, waarin de profweek plaatsvond.
    Maandag en dinsdag waren al gepasseerd ( met een training ) en nu vandaag woensdag was er een wedstrijd tegen de D1 van Venray. Venray, een sympathiek ploegje die een namiddagje PSV wel zagen zitten.
    Mijn eerste gedachten waren -tijdens de warming up- dat de jongens er een beetje moe bij liepen, maar, zoals ik al vermeldde, dat waren mijn eerste gedachten. En niets was minder waar. Venray keek na twee minuten al tegen een achterstand aan, afstandsschot Cody op de paal, de rebound was voor een goed gevolgde Justin die droog binnenknalde. 1-0. We waren vertrokken.
    Trainer Bastiaan had zijn manschappen op “heel “scherp gezet, veel ééntijds voetbal, knap uitgevoerde acties die allemaal efficiënt en nuttig waren. De kleine foutjes ( als die er al waren) werden door de al even scherpe trainersstaf heel kort opgevolgd, en gecorrigeerd.
    De kansen waren niet te tellen, de doelpunten daarentegen wel. Eén! Er werden nog iets teveel kansen gemist, voor de rest liep het wel lekker. Het tweede doelpunt was een kopie van het eerste, knal van Cody op de doelman, maar nu was het Robin die scoorde. 2-0.
    Venray werd niet met rust gelaten, en van het moment dat de doelman uittrapte werd er onmiddellijk druk naar voor gezet, de bezoekende jongens wisten niet vanwaar al dat geweld kwam, laat staan vanwaar ze het verdienden. PSV daarentegen bulderde gewoon door. De ruststand 7-0 was niet eens overdreven. Doelpunten van Cody (2), Amar (2)en Jordan waren stuk voor stuk beauty’s.
    Tijdens de pauze viel mij de rustige coach van de tegenpartij op die aan zijn jongens vragen stelde en wachtte op oplossingen van hen, die kwamen er niet, dus gaf de bezoekende trainer ze zelf, ook weer op een heel rustige manier, zo moest het dus. Aan de andere dug-out ging het er op precies dezelfde manier aan toe.
    Na de rust werd het gas iets gelost en konden de bezoekers even op adem komen. Dat resulteerde in een bescheiden schotje van Venray .
    Maar toen sloeg de turbo van ene Amar weer aan, tot op de doellijn, prima voorzet tot bij Robin, maar diens schot werd geblokt. Iets later stond de 8-0 toch op het bord. Mooie lobbal van Jordan over de doelman.
    10de minuut, solo van Justin, voorbij drie verdedigers, schijnbeweging net voor de keeper, en hij kon met de bal binnen lopen. 9-0.
    Cody en Amar beginnen mekaar goed te vinden, en dat resulteerde in doelpunt nummer 10. Rush Cody, voorzet tot bij Amar en binnen. 10-0. Husseyin scoorde nummer 11 met ook een mooie persoonlijke actie.
    Door zoveel aanvallend geweld van de aanvallers beleefde de verdedigers eigenlijk een rustige, zeg maar meer controlerende rol vandaag. Bij één enkel balverlies profiteerde de bezoekers optimaal door hoog in het dak van het doel knallen.
    11-1 was de eindstand.
    Goede wedstrijd van onze jongens die scherp speelden en bij momenten oogstrelend voetbal brachten. Het was voor de aanhang genieten.