1-1
23 januari, 00:00
NAC Breda O13 logo

De winterstop is weer ten einde voor de jongens van PSV U13, dat wil niet zeggen dat ze al de tijd niets hebben gedaan. Nee zeker niet, een gedeelte van de groep heeft voor de kerst een zaaltoernooi gespeeld in Frankrijk, met een 4e plaats, de overige spelers hebben het 1e weekend van het nieuwe jaar deelgenomen aan een zaaltoernooi in Delfzijl met ook een keurige 4e plaats, en vorige week is de gehele groep naar Alkmaar vertrokken voor een vierluik met een regioteam, FC Twente en AZ, hier werd een wedstrijd gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. En vandaag werd dan weer de competitie hervat met een lastige uitwedstrijd tegen NAC in Breda.

Ook nu is het weer duidelijk dat er weerveel fysieke weerstand is, de gemiddelde lengte is in Breda toch wel 10cm groter dan bij PSV met enkele uitschieters van wel 30 centimeter, dus zullen de boys het weer van hun voetbalkwaliteiten moeten hebben. PSV laat meteen zien dat men vandaag met een goed resultaat terug wil gaan naar Eindhoven, ze beginnen meteen goed te voetballen, alleen laat NAC dit toe tot de 16 meter en dan is het over, dus het veldspel is goed maar geen kansen. In de 9e minuut lijkt Ruben er door te zijn na een mooie steekpass van Mo maar helaas is de NAC keeper net op tijd. Toch is het NAC dat als 1e weet te scoren, uit hun eerste corner is het meteen raak 1-0. PSV gaat nog meer druk geven maar heeft moeite om tot kansen te komen, bijna is het Deveron,
    maar deze komt net niet goed uit, en in de rebound is het Mylian die over trapt. Ook nog een bal van Deveron net naast, en een schot van Mo die de keeper van NAC met een schitterende reflex weet te keren, dus de kansen zijn er wel maar nog geen doelpunten voor PSV, maar als de boys zo blijven voetballen, moet het goed gaan komen in de 2e helft.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft, een beter voetballend PSV, kleine kansjes ook maar een goed en stug verdedigend NAC, dat blijft loeren op een snelle uitval. In de 44e minuut is het dan toch eindelijk raak na een mooi steekbal van Mo op Deveron is er voor de keeper van NAC geen ander mogelijkheid als Deveron vast te pakken, De terechte penalty is voor Mo een klein kunstje om binnen te tikken, 1-1. Na deze gelijkmaker wordt de wedstrijd een echte Brabantse derby, 2 teams die willen winnen, en zo nu en dan vergeten te verdedigen, dus de keepers kunnen zich onderscheiden met goed keeperswerk, en de aanvallers laten zien vandaag niet helemaal scherp te zijn vandaag, maar een mooi en spannend gevecht is het zeker, maar er komen geen doelpunten meer dus het blijft 1-1. Al met al een goede wedstrijd voor PSV U13 met goed veldspel, veel inzet alleen de doelpunten bleven uit. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard om 11:00 uur op de Herdgang.