1-5
19 september, 00:00
Fortuna Sittard O13 logo

Vandaag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma voor PSV U13. Fortuna Sittard was vandaag de gastheer. Het zonnetje scheen heerlijk in Limburg, de temp was goed, dus alles was aanwezig voor een mooie pot voetbal. Het veld van de amateurvereniging was niet gelijkwaardig aan de velden die wij gewend zijn op “de herdgang” , maar iedereen speelt op hetzelfde veld dus mag dat niet als excuus aangewend worden. Al is het natuurlijk voor de technisch begaafde spelers van PSV wel een nadeel. Maar bij opleiden hoort ook spelen op slechtere velden.
    PSV begon goed aan de wedstrijd, men probeerde snel druk te zetten en de bal snel te veroveren, en dan door snel en goed positiespel de voorwaartse te vinden. Er werd in de eerste minuten volop druk gezet, tot aan de keeper van Fortuna toe. Deze had er zichtbaar moeite mee, maar kon nog net zijn been ertussen krijgen toen Dylan er heel kort er op zat. Door het snel druk zetten kwam PSV snel in balbezit, waardoor er ook enkele kleine kansjes kwamen, maar doordat men hier te onrustig mee om ging, of net een beetje nauwkeurigheid miste bleef het toch 0-0. In de 11e minuut was het Martijn die na wat kap en draaiwerk de bal toch voor het doel wist te krijgen, Mylian kwam goed inlopen bij de 2e paal en voor hem was het onmogelijk om deze kans nog te missen. 0-1. Het goed spel van PSV bleef aanhouden maar tot meer dan hele kleine kansjes leiden dit niet. Na een hoop gepruts achterin bij PSV, waren het de PSV spelers zelf die Fortuna de mogelijkheid gaven om terug te komen in de wedstrijd, i.p.v. de bal gewoon op te ruimen wil men het altijd toch weer voetballend oplossen, wat resulteert in fouten en tegengoals. Dus 1-1 en Fortuna terug in de wedstrijd, wat onnodig was. Maar de boys van PSV laten duidelijk merken dat ze voor de rust nog een voorsprong willen hebben. Na een scrimmage voor het Fortuna doel weet Martijn zijn hoofd goed koel te houden en schiet beheerst binnen 1-2. 2 Minuten later is het Ruben die met een mooi strak droog schot de touwen weet te vinden en zo de afstand groter maakt 1-3. In de laatste minuut van de 1e helft nog een corner voor PSV, natuurlijk genomen door Mylian, perfect komt de bal voor het doel, Jesse komt vliegend door de lucht met zijn voorhoofd vol tegen de bal, dit resulteert in een schitterend doelpunt en een mooie ruststand 1-4.

Na de start van de 2e helft laat PSV zien het goede spel van de eerste helft door te willen zetten. Alleen de scheidsrechter wilde nog wat spanning terug brengen in de wedstrijd, door een penalty te geven die alleen hij volgens mij gezien had. Maar ja bij PSV staat geen Jasper Cillesen op het doel, maar Kevin Gadellaa, en die is niet te passeren met een penalty. Zoals verwacht stopt Kevin dan ook de penalty. Het spel van PSV blijft goed maar verder als wat kleine kansjes komt men niet, of het moet Dyon zijn, die de keeper met een mooi stiftje wil verassen, maar misschien wel de keuze had moeten maken om simpel maar wel doeltreffend te moeten scoren. In de 53e minuut is het dan toch nog Dylan die de score weet te vergroten 1-5.
    Al met al een goede wedstrijd voor de boys, weinig kansen weggeven, score had misschien iets hoger uit mogen vallen, maar voetballen goed spel. En professioneel de overwinning veilig gesteld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Brabant United, ik verwacht hier iets mee fysieke weerstand dus daar kunnen de boys zich vast op voor gaan bereiden