0-2
16 april, 00:00
WSC B1 logo
PSV B2 logo

Na het eerste (punten)verlies vorige week in het rechtstreekse duel tegen concurrent Cortgene/JOVZ, stond vandaag het uitduel tegen WSC B1 op het programma. Een tegenstander waar we in Eindhoven het lastig mee hadden, maar toch de 3 punten daar hielden middels een 3-0 overwinning.
    De omstandigheden waren vergelijkbaar met vorige week. Mager zonnetje, hard en hobbelig veld. Maar ook: een incomplete selectie. Waar we vorige week een beroep konden doen op een aantal spelers van de C1, was dat nu niet mogelijk. Door blessures van Passeka en Endy, was de bank wel erg magertjes bezet. Alleen veldspeler Aron en reservekeeper Zeus waren inzetbaar.
    Al snel na het beginsignaal nam PSV het heft in handen. Dit leidde tot een aantal kansjes en mogelijkheden. Zo waren Rai en Sander dichtbij de openingstreffer met beiden een kopbal die helaas geen doel trof. Het spel voltrok zich met name op Waalwijkse helft. Halverwege de eerste helft werd WSC brutaler en liet het zich meer op de Eindhovense helft zien. Met name de snelle spits loerde via de counter op persoonlijk succes. Zo’n 5 minuten voor het einde van de 1e helft kreeg PSV toch weer een aantal kansjes om de teller op het scorebord in beweging te krijgen. Rai werd door Michael prima de diepte ingestuurd, maar kwam in een moeilijke hoek terecht. Slim kapte hij de uitgekomen keeper uit, maar zijn schot op doel werd nog net getoucheerd door een Waalwijkse verdediger. Amper een minuut later was het Joep die van dichtbij een grote kans onbenut liet. Hij was doorgelopen toen de keeper een lastige vrije trap van Clint losliet. Helaas ging zijn inzet naast. Zo leek het erop dat met de zgn ‘brilstand’ de rust in zou worden gegaan. Maar Sander dacht daar anders over. Na een pass van Michael, kwam hij alleen voor de keeper terecht en koeltjes schoof hij de bal onder de uitkomende goalie door. 0-1 voor PSV!
    Na rust werd Sven gewisseld voor Aron. Joep schoof daardoor een linie naar achteren. Het leek wel of PSV even moest wennen aan de nieuwe samenstelling. Want in een tijdsbestek van een paar minuten mocht de Waalwijkse spits 2x vrij voor keeper Jesse opduiken. De eerste keer verkleinde Jesse zijn doel goed waardoor de spits voorlangs schoot. De tweede keer redde hij bekwaam. Maar ook PSV kreeg kansen de voorsprong uit te bouwen. Rai zag een schot nog net geblokt worden, Sander kwam op links goed door maar zijn voorzet werd door Michael hoog over geschoten. Halverwege de 2e helft kreeg PSV wederom een uitgelezen mogelijkheid. Een vrije trap van Clint werd slim breed gelegd op de volledig vrijstaande Michael. Zijn scherpe voorzet bereikte Olivier, maar hij had net teveel tijd nodig de bal goed voor zijn voet te krijgen. Weg kans. Iets later schoot Rai vanuit een moeilijke hoek op de buitenkant van de paal. Dat was meteen ook zijn laatste wapenfeit. Want hij werd gewisseld voor Zeus, die ditmaal in spits ging staan ipv op doel. Als een soort “Crouch” van PSV bediende hij Sander op links die zijn tegenstander er volledig uitliep. Alleen voor de keeper faalde hij ditmaal. En zo bleef het met nog een paar minuten te spelen ongelooflijk spannend. Nadat de assistent van WSC door de scheidsrechter met rood van het veld was verwijderd (commentaar op de man in het –ditmaal- wit), zwijnde PSV. Op een doorgeschoten bal anticipeerde de spits van WSC het snelst en zijn ziedend schot zeilde rakelings langs de kruising. De tegenaanval was wel doeltreffend. En weer was het Sander die hier een groot aandeel in had. Niet voor het eerst was hij sneller dan zijn directe tegenstander. Hij liep hem eruit en met de bal aan zijn voet ging hij het doelgebied in. Even leek het erop dat hij de bal over de doellijn wilde lopen, maar Michael tikte de bal nog net als laatste aan. Zo nam PSV uiteindelijk toch de 3 punten mee in de tas naar Eindhoven. Een moeizame overwinning. Maar zoals het gezegde is: “als je dit soort wedstrijden wint, dan wordt je wel…..”. Nog 5 wedstrijden te gaan voor ons. Waarin we 2 verliespunten minder hebben dan Cortgene/JOVZ. Komende woensdag de inhaalwedstrijd tegen GJS.