1-3
14 november, 00:00
Feyenoord O13 logo

Het was PSV U13 die meteen vol op de aanval begon te spelen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord U13. Dit resulteerde in 2 kansen in de eerste minuten, maar helaas was het Feyenoord die uit hun eerste aanval wist te scoren, dus na 4 minuten goed aanvallend voetbal van PSV, was het Feyenoord dat voor stond met een 0-1 voorsprong. Toch lieten de PSVers zien uit het goede hout gesneden te zijn, men bleef met goed spel de bovenliggende partij, en Feyenoord kon eigenlijk niet veel meer doen als de lange bal hanteren. Er waren dan ook enkele kleine kansje een kopbal die net langs ging. Of Cel die via een goede aanval de 16 wist te bereiken maar daar gestuit werd door de Feyenoord goalie. Maar ook de snelle uitvallen van Feyenoord leverde niet echt veel gevaar op, dus het was een mooi schouwspel om naar te kijken wat zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. In de 25 minuut kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, Mylian die een vrije trap mocht nemen aan de zijkant van het veld. Hij draaide de balkeurig naar de 2 paal toe, hier was het voor Martijn een klein kunstje om de bal tegen de touwen aan te werken, Op dat moment dus de verdiende gelijkmaker en tevens ruststand.

In de 1e minuut leek PSV een voorsprong te nemen nadat Deveron goed reageerde op een fout achterin bij Feyenoord, maar helaas voorkwam de paal dit. Uit de tegenaanval wist Feyenoord wel te scoren, omdat PSV de bal achterin niet weg wist te werken. 1-2. Na dit doelpunt werd het een echte wedstrijd 2 teams die de punten wilde hebben, en streden voor elke meter op het veld, wat resulteerde in het ene moment oogstrelend voetbal en het andere moment een pass over 2 meter verkeerd die totaal verkeerd gegeven werd en dit zowel bij Feyenoord als PSV. Kleine kansjes voor PSV maar ook zeker voor Feyenoord en hoe verder de 2e helft vorderde hoe meer Feyenoord de baas werd op het veld. De laatste 10 minuten van de wedstrijd speelde zich dan ook hoofdzakelijk af op de helft van PSV en had Feyenoord vol druk op de PSV defensie, Ook wist Feyenoord nog 1 keer te scoren en de eindstand te bepalen op 1-3, al met al een wedstrijd waarin de boys alles gegeven hebben, waarin ze de eerste helft de bovenliggende partij waren, waarin Feyenoord in de 2e helft de bovenliggende partij was. Maar waar de neutrale toeschouwer zeker een leuke wedstrijd heeft gezien met vlagen zeer goed voetbal van beide teams. Volgende week een bekerwedstrijd tegen Brabant United.