3-0
10 oktober, 00:00
MVV Maastricht O13 logo

Vandaag de thuiswedstrijd tegen MVV uit Maastricht voor de boys van PSV U13. Vorige week hebben deze nog gelijk gespeeld tegen Feyenoord, dus het kon wel eens een lastige ochtend gaan worden.
    Vanaf minuut 1 laat PSV zien dat er vandaag niets te halen is in Eindhoven. Men begint meteen met goed voetbal op het mooie grasveld te laten zien. Positiespel zoals het hoort gespeelt te worden, zo vaal als mogelijk de bal naar voren spelen en niet oneindig terug, nee het veldspel was goed te noemen. PSV heeft een duidelijke meerderheid op het veld, maar echte kansen blijven wel uit. Het gaat goed tot de 16 meter maar dan is de stugge verdediging van de Limburgers toch wel een sta in de weg. Kleine kansjes zijn er wel bv voor Dyon die alleen op de keeper af gaat, maar waar de keeper goed weet te redden. Of Gioele die na een schitterende passeerbeweging de bal nog wel op doel weet te krijgen maar ook hier zit de keeper er weer tussen, en in de rebound lukt het Joep ook niet. Joey probeert het van afstand maar dat schot had iets te weinig kracht. Dus wel een overwicht, niets weggegeven alleen geen doelpunten dat was in het kort de eerste helft.
    Nu weten we uit ervaring dat 2 goede helften spelen een probleem is voor de U13, maar eens komt daar verandering in, misschien vandaag? Of is het die ené uitval van MVV die roet in het eten gaat gooien. Nee vanaf het eerste fluitsignaal gaat PSV door met wat het de eerste helft ook al deed, goed voetballen, na 4 minuten in de 2e helft komt dan eindelijk de verdiende voorsprong, na een slechte corner van Mylian laag over de grond is het Dylan die als eerste bij de 1e paal is en de bal goed weet binnen te tikken. 2 minuten later is het Jesse die Mylian de breedte in stuurt, deze geeft een mooie voorzet op de doorgelopen Jesse, die de bal doorkopt en weer is het Dylan die er op tijd bij is om binnen te werken 0-2 na een zeer mooie en goed uitgevoerde aanval.
    PSV blijft hierna heersen op het veld kansen zijn er ook maar toch is het moeilijk om de MVV verdediging te verschalken. In de 70 minuut is het Jesse die de bal uit een corner weet binnen te koppen 0-3. Hierna ook nog wat kleine kansjes maar toch wordt de score niet groter.
    Een zeer verdiende overwinning, met goed veldspel, veel inzet gewoon een hele goede wedstrijd de stijgende lijn blijft dus elke week zichtbaar. Het harde werken op de training wordt beloond in de wedstrijden. En vandaag duidelijk laten zien dat ze het ook heel de wedstrijd kunnen laten zien. Volgende week de uitwedstrijd naar Helmond sport. Een echte Derby dus. En voor Dyon een speciaal tintje, hij gaat het opnemen tegen zijn eigen broer.