PSV F1 logo
Reusel Sport E3 logo

Winst met allemaal een eigen opdracht

Nu de F1 in de E-competitie speelt, worden andere dingen bij het voetbal belangrijker. Eén daarvan is opdrachten van de trainer kunnen uitvoeren.

Mo I, Djurre, Mathijs, Joost, Jur, Bram, Luuk en Peter waren vandaag de F1. Van trainer Willem hadden ze voor de wedstrijd allemaal een papiertje gekregen met daarop een persoonlijke en concrete opdracht voor de wedstrijd. Bij de een was dat: ‘Goed kijken naar je medespelers als je aan de bal bent’, bij een ander ‘goed kiezen tussen zelf een actie maken of afspelen’’, bij weer een ander ‘achter je tegenstander staan als hun keeper de bal uitneemt’.

Lag het aan die opdrachten? Feit is dat het team vanaf het begin tegen Reusel Sport scherp speelde: de bal snel veroverde, prima opbouwde en er ook weer mooie goals te bewonderen waren. Uiteraard bepaalt ook de tegenstander hoeveel ruimte je krijgt om initiatief te nemen, te combineren en eventuele foutjes te herstellen. Tegen Reusel Sport kregen de jongens veel ruimte en konden ze vrijwel alle directe duels winnen.

De stevige wind leek nog even een lastige factor. In de eerste helft hadden de jonge PSV-ers wind tegen. Daar wisten ze kranig mee om te gaan. In de tweede helft profiteerden ze van het voordeel van wind mee: ze drukten hun tegenstanders nu vrijwel helemaal op eigen helft.
    Na een ruststand van 6-0 werd het uiteindelijk 11-0. Die uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, want met ‘latjetrap’ had de F1 vandaag ook hoge ogen gegooid.
    Mo maakte zijn spitsenrol waar met liefst 7 goals, ook Jur (2x), Luuk en een speler van Reusel scoorden voor PSV.