1-5
3 oktober, 00:00
Excelsior Rotterdam O13 logo

Afgelopen dinsdag heeft PSV U13 een competitiewedstrijd gespeeld tegen NAC , na een slechte eerste helft volgde een hele goede 2e helft. Als de boys dus de stijgende lijn weten door weten te zetten dan belooft het veel goeds vandaag. De wedstrijd tegen NAC werd overigens verdiend met 4-2 gewonnen.

De lijn van de 2e helft werd doorgezet in de wedstrijd tegen excelsior, men begon fel, zette hoog druk, en men wilde de bal weer snel terug hebben bij balverlies. Alle boys waren zeer geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. In de 4e minuut wordt het fel beginnen dan ook al beloond met een doelpunt. Het is Joep die uithaalt vanaf de 16 meterlijn de bal gaat over de excelsior keeper heen het doel in 0-1, en een beloning voor het felle starten. Snel daarna is het Dyon die bijna de 0-2 maakt maar helaas is het de baal die dit verhinderd. In de 11e minuut is de excelsior doelman die de 2e paal vrij laat bij een vrije trap van 20 meter voor het doel. Joep ziet dat daar de ruimte is en laat daar de bal dan ook goed neerkomen, voor Jesse is het dan nog een koud kunstje om de bal binnen te knikken 0-2. Ook even later krijgt Jesse nogmaals de mogelijkheid ditmaal uit een corner maar nu gaat de bal net naast. In de 25e minuut lijkt het dat de keeper van Excelsior Dylan ver genoeg naar buiten weet te dringen om hem van scoren af te houden, toch weet Dylan met een diagonale schuiver de bal in het doel te krijgen 0-3. In de 30e minuut kan Kevin in 1e instantie een vrije trap van excelsior nog tegen houden maar in de situatie die hier uit ontstaat, weet excelsior toch te scoren 1-3 en rust.

De 2e helft mag gezien de eerste helft geen problemen geven. Toch is het excelsior dat na de rust meteen na rust laat zien nog niet akkoord te gaan met een nederlaag. Het goede voetbal van de eerste helft is niet meer zichtbaar het wordt meer een gevecht als een goede voetbalwedstrijd. Dat moeten we de boys wel nageven als het niet loopt ze blijven vechten voor wat ze waard zijn. In de 54e minuut is Gioele die Dyon wegstuurd met een mooie diepte pass, Dyon weet de keeper goed voorbij te spelen en beheert te scoren 1-4. Vanaf dit moment word het voetbal ook weer wat beter en is PSV weer heer en meester in het veld. In de laatste minuut is het Dyon die ook nog de 1-5 op het scorebord weet te krijgen na een goede soloactie van Joep.

Een goede overwinning, de boys hebben er zeker heel hard voor gewerkt, alleen het nivo van de 2e helft tegen NAC en de 1e helft tegen Excelsior moet een hele wedstrijd gespeeld gaan worden. Tegen de betere tegenstanders kun je zulke verslapping jezelf niet veroorloven. Maar daar gaan ze weer hard aan werken en de stijgende lijn die elke week zichtbaar is gaan ze gewoon doorzetten. Volgende week is MVV de tegenstander, deze hebben dit weekend een punt gepakt tegen Feyenoord dus de boys mogen gewaarschuwd zijn.